FAQ

1. Kan ik langskomen voor een proefles en wat kost dat?

Je kunt langskomen voor een gratis proefles. Neem je sportkleding mee en ervaar een Krav Maga les.  Met schoolvakanties en feestdagen zijn we gesloten en kun je geen proefles volgen.

In Zwolle kun je voor een proefles terecht op maandag en woensdag 19.00 uur. Dit zijn de groepen voor beginners.

2. Wat kost krav maga?

Dit hangt af van uw abonnement en materiaal keuze. Op deze site onder kosten vindt u een overzicht van onze abonnementen. In onze webshop kunt u trainingsmaterialen aanschaffen in verschillende prijsklassen. 

3. Waar kan ik trainen?

We hebben momenteel 4 trainingslocaties beschikbaar. Zwolle, Lelystad, Urk & Kampen. Op deze site onder locaties kunt u precies zien waar deze locaties zich bevinden.

4. welke tijden kan ik trainen?

Afhankelijk van de locatie die u kiest. Het lesrooster vindt u op onze site. Donderdag avond is er in Zwolle fightclass met scenario training en veel sparren en hard werken. Dit is voor leden vanaf level P1.

5. moet ik per se maandag, woensdag of dinsdag trainen?

U sluit een abonnement af voor aantal lessen per maand. U kunt zelf invullen of u b.v. 4x per week of 4x per maand komt of dat u 1 week niet en 1 week wel komt.  Echter... de voorkeur gaat uit naar minimaal 2x per week voor het beste resultaat.

6. moet dat lidmaatschap van de bond?

Ja. Zonder bond geen krav maga, geen club, geen instructeurs en geen studenten. De een kan niet zonder de ander. Derhalve wordt iedereen die krav maga traint vanaf de dag dat hij begint lid van de bond. Hiermee steunt hij de IKMF en krijgt hij/zij korting op seminars, kan examens afleggen, gratis gebruik van "mijnikmf" met daarin uw lesprogramma en meer. www.ikmf.nl

7. welke materialen heb ik nodig?

Om te beginnen heb je nodig een IKMF krav maga broek, IKMF shirt, bitje en toque. Na 2 maanden heb je ook scheenbeschermers en handschoenen nodig. 

8. Hoe lang doe ik er over om krav maga te leren?

Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van uw inzet en motoriek. In den regel gaan we ervan uit dat u 2x p/wk traint. U kunt dan in relatief korte tijd leren uzelf te verdedigen tegen de meest voorkomende aanvallen. Gevechtsbereidheid is minstens zo belangrijk als techniek. De ene persoon heeft langer nodig dan de ander. 

9. Hoe lang moet ik trainen voordat ik een level test kan doen?

Ook dit is afhankelijk van factoren. Hoe vaak p/wk traint u, uw inzet in de training, uw motoriek, fitheid, kennis van de technieken, kunnen toepassen van de technieken onder stress, gevechtsbereidheid. Het aantal les uren dat staat voor het eerste level is ten minste 35 uur in minimaal 4 a 5 maanden. Voor overige levels ten minste 65 uur in ten minste 6 maanden. Dit is een richtlijn, het komt in de praktijk gemiddeld neer op 1x per jaar testen na 9 maanden tot een jaar trainen voor een level. 

10. Hoe kom ik in mijn.ikmf

Allereerst moet u online uw lidmaatschap formulier hebben ingevuld en dit moet verwerkt zijn in het systeem van de IKMF. U krijgt een bevestigingsmail met daarin uw lidnummer. U kunt met uw mailadres en een wachtwoord inloggen in mijn.ikmf waar u meer informatie vindt over o.a. uw trainingsprogramma.

11. Hoe lang duurt een les?

Een krav maga les voor volwassenen duurt 75 minuten en voor kids, tieners en 40+ duurt het 60 minuten. 

12. Ik heb mijn maandelijkse betaling gemist, wat is jullie banknummer?

Betalingen worden naar Defensivetactics overgemaakt maar het incasseren en de betalingscontrole wordt gedaan door Straetus Incasso Zwolle. In het bericht van Straetus incasso Zwolle dat u na het missen van een betaling krijgt, staan instructies, contactgegevens en het banknummer waar de achterstallige betaling naartoe overgemaakt kan worden. 

13. Moet ik lidmaatschap van de bond ikmf zelf opzeggen?

Ja.., twee aparte organisaties ook al ligt het bestuur van beide bij dezelfde persoon. Dus als je stopt bij defensivetactics stuur je een E-mail naar bo@defensivetactics.nl.  Je lidmaatschap van de IKMF loopt per kalenderjaar van 1 jan tot 1 jan. Opzeggen bij de IKMF kan het hele jaar door op elk gewenst moment via MIJN.IKMF.NL en geldt voor het aankomende en niet voor het lopende kalenderjaar.

14. Kan ik privé les krijgen en wat kost dat?

Privé lessen volgen is mogelijk, maar zien we als ondersteuning voor de bestaande groepslessen. Krav maga trainen zonder drills en groepsdynamiek is slechts het aanleren van technieken. De puntjes op de i. De belangrijke mindset training heb je meerdere mensen voor nodig. Voor een privéles neem je contact op met defensivetactics. Afhankelijk van factoren als duur van de training, locatie ( zaalhuur), benodigd materiaal, afstand (reiskosten) kunnen we geen vaste prijs noemen, echter wel een vanaf prijs van €50,- per uur ex btw. Vraag gewoon vrijblijvend aan je instructeur wat de mogelijkheden zijn en wat zijn tarief is. 

15. Welke abonnement moet ik kiezen?

De trainingen zijn er op gericht dat mensen minimaal 2x per week trainen (8x p/mnd abonnement). Dit is de beste optie omdat je op deze manier het snelste leert, kunt herhalen, muscle memory traint, geestelijk, fysiek enz de beste en snelste vorderingen maakt. Vaker trainen is nog beter. De meeste mensen die 1x per week willen trainen hebben geen tijd of doen krav maga erbij. Krav maga vraagt toewijding, inzet, discipline. 

16. Moet ik wachten op een startdatum om te beginnen?

We werken volgens een curriculum en een cursusmodel. Om totale chaos in de les te voorkomen doordat we allemaal mensen krijgen die zomaar middenin een cursus beginnen, kiezen we voor vaste startdata voor beginners. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk structuur in de les te houden. Het werken met startdata heeft als neven effect dat mensen die serieus zijn het geen probleem vinden even te moeten wachten en die niet serieus waren dus afhaken. 

17. Waar kan ik mijn uitrusting kopen?

Het beste is om je uitrusting te kopen via onze webshop www.kravwinkel.nl. Deze webshop verkoopt alle krav maga trainings materialen en de verplichtte officiële IKMF krav maga kleding. Tevens heb je hier middels een kortingscode de optie " afhalen op locatie" hetgeen je verzendkosten scheelt. Ook artikelen als worstelschoenen en andere trainingsmaterialen die je zoekt maar niet in de shop kunt vinden zijn wel leverbaar. Reden is dat we niet alle artikelen landelijk willen aanbieden, maar wel voor leden Defensivetactics. Vraag gewoon even aan Bo of hij iets voor je wilt bestellen.

18. Kan ik ook 1x per week trainen?

Krav maga leren vraagt inzet, toewijding, discipline en meer. Het is niet een invulling van een leeg uurtje dat we nog ergens in de agenda hadden. Wil je serieus krav maga leren en kunnen toepassen heb je minimaal 2x per week trainen nodig. Het lesprogramma met het curriculum verdeeld in Levels is gericht op 2x per week trainen. Elk level is als een cursus welke je afsluit met een examen. Helaas is iedereen druk tegenwoordig en wil men naast krav maga nog meer sporten of hobbies hebben. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en kiezen. 1x per week trainen kan dus wel maar is niet ons advies.

19. Moet ik mij fysiek voorbereiden voordat ik start met krav maga?

Dat is niet nodig, maar natuurlijk wel beter wanneer je een tijd niets aan sport gedaan hebt. Interval training is een goede voorbereiding. Luister altijd goed naar je lichaam en zeker in het begin moet het lichaam wennen aan krav maga. Je traint in eigen tempo en naar eigen kunnen. We verwachten van iedereen 100% inzet, maar beseffen dat dit voor iedereen er anders uit ziet afhankelijk van vele factoren. We proberen je langzaam maar zeker op alle vlakken naar een hoger niveau te brengen en je je grenzen te laten opzoeken. 

20. Kan ik mij tijdelijk uitschrijven?

In geval van een ernstige en langdurige blessure kunnen we een blessure pauze instellen. Voorwaarden is dat er een datum bekend is waarop je weer gaat trainen en we jouw abonnement weer activeren. Uitschrijven is ook een optie. Na uitschrijving kun je na 3 maanden opnieuw inschrijven. Alle opgebouwde trainingsuren gaan bij uitschrijving wel verloren en je moet weer bij begin beginnen in je eigen laatst behaalde level. 

21. Ik heb bovenstaande gelezen, maar mijn antwoord zit er niet bij..

Mail uw vraag via ons contactformulier